Uusia tuulia sairaanhoitajaopiskelijoiden tutoriaalien toteutuksessa

14.11.2016 15:39

Turun AMK:n Salon Campuksen sairaanhoitajaopiskelijat ryhmästä PSHSS15C tutustuivat kirurgisen hoitotyön tutoriaalin ennakkotehtävänä Tyks Tules-toimialueen tuottamiin selkäpotilaan hoito ja fysioterapia videoihin.

Tämän jälkeen opiskelijat laativat Tyks Tules-toimialueen, Kirurgisen sairaalan sairaanhoitaja Johanna Handolinille ja fysioterapeutti Suvi Mäntyniemelle kysymyksiä liittyen selkäpotilaiden hoitotyöhön ja kuntoutukseen.

Varsinainen tutoriaali toteutettiin siten, että Salon Campukselta otettiin videoyhteys Kirurgiseen sairaalaan, jossa sairaanhoitaja Johanna ja fysioterapeutti Suvi vastasivat opiskelijoiden esittämiin kysymyksiin ja keskustelivat potilaiden hoitamisesta ja kuntoutuksesta. Keskustelu oli vilkasta ja innostunutta. Tutoriaali kesti tunnin. Tämän jälkeen opiskelijat lehtori Sirpa Nikusen johdolla työstivät yhteenvedon videoiden ja keskustelun perusteella syntyneestä opista. 

Opiskelijat olivat erittäin tyytyväisiä uudenlaiseen tapaan lähentää sairaanhoidon tieto-opetusta ja käytännön ammattilaisten osaamista toisiinsa. Opiskelijat totesivat tilaisuuden päätyttyä, että tämän kaltaista yhteistyötä kannattaa jatkaa ja laajentaa.  

Järjestelyissä mukana auttamassa oli kl. hoitotyön asiantuntija Arja Pekonen. 

 

Videot katsottavissa:

Selkäpotilaan hoito vuodeosastolla

https://dreambroker.com/channel/68d24oa5/9inl47pp

Selkäpotilaan fysioterapia

https://dreambroker.com/channel/68d24oa5/3t1szlds

Lisätietoja: Sini Eloranta, KHO