Innostavaa syksyä

18.08.2016 19:31

Oppilaitoksissa uusi lukuvuosi on parhaillaan käsillä. Turun amk:n terveys ja hyvinvointi alalla opintonsa aloittaa lähes 450 uutta opiskelijaa ns. päivätoteutuksessa. Tämän lisäksi iso joukko aloittaa opintonsa esimerkiksi monimuotokoulutuksessa. Hurja määrä uusia tulevia ammattilaisia.

 

Ohjattuun harjoitteluun nämä nyt opintonsa aloittavat menevät ensimmäisen kerran keväällä 2017. Työelämän aidot asiakas- ja potilaskohtaamiset ovat merkityksellisiä ammattiin oppimisessa eikä ”digiloikka” pysty sitä milloinkaan korvaamaan. Ilman asiantuntevaa ohjausta oppiminen jäisi myöskin heikoksi. Ohjaajat varmistavat tulevaisuuden osaamisen.

 

Harjoittelujaksot, nuorisokielellä ”harkkarit” saattavat jännittää monia, etenkin se ihka ensimmäinen. Ohjaajiakin. Toistemme tuella autamme opiskelijoita oppimaan mielekkäällä ja motivoivalla tavalla turvallisessa ympäristössä. Vastuullamme on auttaa kaikin tavoin opiskelijaa uudessa tilanteessa, uudessa oppimisympäristössä, vaikka ”harkkari” ei enää olisikaan se ihka ensimmäinen. Muistetaan tukea myös kollegaa vaativassa ohjaustehtävässä. 

 

Merkityksellistä alkanutta lukuvuotta!

 

Kirjoittaja: Sini Eloranta

kliinisen hoitotyön opettaja, Turun AMK